Paul Licht

Docent, coach, massagetherapeut

"Paul heeft me vooral geholpen door zijn geruststellende manier van nabij zijn in het ongemak en de pijn die er waren. Zowel lichamelijke pijn als de getriggerde mentale/emotionele pijn. Dat zat in woorden van aanmoediging, oordeelloosheid, een rustige en vriendelijke stem en in de manier van aanraken. De stevigheid daarvan gaf ook een bepaalde zekerheid van die nabijheid en het had een zorgzaam gevoel."

Tijdens mijn eigen opleiding tot holistisch masseur heb ik ervaren hoe raak deze massages je confronteren met jezelf. Met delen van mijzelf die ik zorgvuldig had opgeborgen. Waarvan ik me zelfs helemaal niet bewust was. Nog steeds ben ik, bij mezelf en bij anderen, verrast hoe holistische massages je helpen innerlijk te groeien. Dichter bij jezelf te komen. Te worden wie je in wezen bent.

 

Waar ik de opleiding begon voor mezelf, heeft het me laten inzien dat dít is wat ik wil zijn en betekenen voor anderen. Heb ik het roer omgegooid en ben ik gaan werken als massagetherapeut.

Ik wil je helpen op zoek te gaan en te ont-dekken wat jou weerhoudt om je hart te volgen en daar naar te leven. Dat gun ik jou ook!

"Waar mijn denken me niet kon brengen,

heeft mijn lichaam me de weg gewezen."

Coach en massagetherapeut

Vanuit onze eigen praktijk in Olst werk ik met mensen die stil willen staan bij belangrijke keuzes in hun leven en die willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Bewustwording staat daarin centraal. Ben je je bewust van wat je ten diepste verlangt én van wat je weerhoudt om dat leidend te laten zijn in je leven? In de coachgesprekken en de massagesessies help ik je om dieper bij je zelf en je gevoel te komen en te gaan leven wie jij wilt zijn. 

Het vraagt moed om te gaan naar het meest pijnlijke plekje, waar je eigenlijk niet bij wil. Om het verdriet, de angst, de boosheid echt te voelen, maar ook de kracht die je hebt om dat te overstijgen.

Op die reis begeleid ik je graag.

“Je kunt een ander niet verder begeleiden

dan waar je zelf bent geweest.”

Docent, supervisor en leertherapeut

 

Ik ben als docent, supervisor en leertherapeut verbonden aan de opleiding bij Positive Touch - school voor holistische massage en bewustwording. Als docent verzorg ik lessen in zowel de massage- als de coachingsopleidingen. Als supervisor begeleid ik studenten in de ontwikkeling van hun vaardigheden en verdieping van hun leerproces, om zo te komen tot een betere integratie tussen voelen, handelen, denken en zijn.

Als leertherapeut begeleid ik studenten in hun persoonlijke ontwikkeling tot massagetherapeut. Je gaat zelf te ervaren hoe een holistische massage je kan helpen bij thema's die in jouw leven spelen. Daarmee kom je steviger in je eigen leven te staan en word je krachtiger als therapeut in de begeleiding van andere mensen.

Ik vind het een voorrecht studenten te mogen begeleiden en het vuur door te geven. Zodat ook zij straks anderen kunnen begeleiden als holistisch masseur.

Portret Paul.jpg