top of page

"Je bent iemand die mij op mijn gemak stelt en de tijd neemt om naar mijn verhaal te luisteren."

Anna Claudia Wellner

Mijn naam is Anna Claudia Wellner en sinds 2018 woon ik met mijn partner Paul en onze twee honden in het knusse Den Nul in de gemeente Wijhe/Olst.


Na jaren met vluchtelingen en in de gehandicaptenzorg te hebben gewerkt viel het mij steeds meer op dat de hulpverlening zo verbaal gericht is. Ik besefte mij, mede door mijn eigenpersoonlijke ontwikkeling dat ik ook op een andere manier de verdieping in wilde met cliënten. Er zijn zoveel meer mogelijkheden om in contact te komen met iemand en iemand te ondersteunen in een fase van hun leven. Het onderzoeken van deze mogelijkheden en wat er bij mij als persoon past heeft geresulteerd in het begin van praktijk Licht Massage en bewustwording.
 

Ik ben begonnen met opleidingen voor hand- en voetmassages en ben dit vooral gaan oefenen bij oudere mensen in mijn omgeving. De rust en ontspanning die hen dit gaf was zichtbaar en voelbaar waardoor het geven van deze massages ook bij mij een bepaalde flow van rust teweeg bracht. Het zaadje was gepland en dit vroeg om meer kennis en ervaring opdoen met lichaamswerk.


In 2018 ben ik afgestudeerd als integraal en holistisch therapeut. Hiermee is een stevige basis gelegd van dat wat ik belangrijk vind in het werken met mensen. Ik zie de mens als geheel. Masseren is voor mij samen met iemand op ontdekkingsreis gaan om te voelen en luisteren naar dat wat jij op dat moment nodig hebt.


Mijn constante behoefte aan meer kennis om nog beter aan te kunnen sluiten bij de verschillende hulpvragen maakten dat ik in 2019 de massagecursus heb gedaan voor mensen met kanker tijdens of na hun behandeling en daarnaast een massagecursus die gericht is op mensen met een burn-out.
Tijdens deze opleidingen kwamen de thema’s afscheid, rouw en verlies vaak ter sprake. Ik merkte dat deze thema’s bij mensen vaak onbewust spelen en dat verdriet zich kan nestelen in je lijf. Daarom ben ik in 2024 de opleiding Rouwen met Compassie gaan doen om mensen nog beter te kunnen begeleiden bij deze processen.


Als voelen (nog) niet lukt en praten lastig is, dan ontbreekt ‘doen’ nog in het plaatje. De opleiding voor creatieve therapie maakte voor mij het plaatje compleet.


Nog steeds ben ik niet uitgeleerd. Blijf ik mijzelf ontwikkelen op het gebied van lichaamswerk, begeleiden en coachen van mensen en mezelf in het maken van kunst. Ik blijf nieuwsgierig naar dat wat andere mensen drijft, maar vooral wat anderen kan helpen om verder te komen met hun levensvragen. De reis die jij maakt tijdens je leven moet je zelf doen, maar heel graag begeleid ik jou in jouw proces en ik voel me bevoorrecht als ik een stukje met je mee mag lopen.


Op mijn site kun je meer lezen over de verschillende massagevormen en manieren van coaching die ik aanbied. Ook kun je bij de referenties meer lezen over mijn manier van werken en wat cliënten vertellen over mij.


Ik hoop dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt!


Anna Claudia

mama 3.jpg
bottom of page