top of page

Rouw & Verlies

We spreken eerst een keer live of via beeld bellen af om het traject door te spreken. Als je er voor kiest om het traject te volgen, ontmoeten we elkaar daarna drie keer in mijn atelier. De frequentie van de afspraken stemmen we samen af.

 
Je kiest een steen uit die jou aanspreekt. Dit kan op kleur of vorm zijn. Vaak komt er dan ook spontaan een gedachte in je op wat je van de steen wilt gaan maken. Soms werk je in stilte en soms kijk ik met jou welke rol het verlies nog speelt in je leven. Vanuit een gevoel van gemis of juist een gevoel van kracht ga je drie bijeenkomsten aan het werk met jouw beeldje, de verbintenis met jouw kindje.

Vanuit jouw hart maak je iets wat bij jou past. Het hoeft geen kunststuk te worden want daar gaat het niet over. Wanneer je je verbindt met de door jouw uitgekozen steen ga jij iets creëren wat staat voor jouw verlies. Het kan ook zijn dat je iets gaat creëren waar je kracht uit haalt.

Voor dit traject maakt het niet uit hoelang het gelden is dat je je kindje verloren bent. Verdriet om je kindje zal altijd actief of passief aanwezig zijn in jou. Ook als het al een aantal jaren geleden is dat je een miskraam hebt gehad of dat je kindje stil geboren is. Het kan goed voor jezelf zijn om daar nog aandacht aan te geven. Misschien juist wel de aandacht die je het nooit gegeven hebt, omdat je vond dat je door moest gaan met je leven.

Dit traject is ook mogelijk voor vrouwen en mannen die wel een kinderwens hebben maar die nooit in vervulling is gegaan. Ik ben er van overtuigd dat je dat verdriet ook een heel leven met je mee kan dragen. Iets creëren waar je je mee kan verbinden kan helpend zijn in je proces.
 

Foetus.jpg

...

bottom of page