top of page

Massage bij kanker

"De massages hebben mij veel energie, rust en ontspanning gegeven na een heftige tijd. Dat ik weer mag genieten van aandacht voor mezelf. En dat ik door deze aandacht en zachte massage weer een stukje verder komt in mijn verwerking."

Kanker is een ingrijpende ziekte. De ziekte neemt bezit van je lichaam en hoofd. De behandeling met chemotherapie, bestraling of hormoontherapie laat zijn sporen achter, zowel lichamelijk als geestelijk.

De massage die ik geef bied geen genezing, maar verbetert de kwaliteit van leven. Zowel lichaam als hoofd hebben behoefte aan ontspanning. Een massage helpt het contact met en het vertrouwen in je lichaam te herstellen. Maar misschien nog belangrijker: massage kan symptomen als pijn, misselijkheid, vermoeidheid, slapeloosheid, angst, eenzaamheid, isolatie, stress en depressie verminderen. Met name de vermoeidheid kan nog jaren na de behandeling een grote rol spelen in je leven. Ik kan je helpen om je meer rust te laten ervaren door contact te maken met je lijf. In mijn praktijk ben je geen patiënt maar een persoon die aandacht aan zichzelf wil geven omdat je het verdient. 

We kunnen ook stilstaan bij het afscheid nemen van bijvoorbeeld een borst. Het kan zijn dat het je erg zwaar valt om met één borst te moeten leven of dat je borsten er nu anders uitzien. Je lijf is niet meer hetzelfde. "Ben ik nog wel vrouwelijk genoeg?" "Vindt mijn partner me nog wel aantrekkelijk?" "Kan ik nog wel naar de sauna"? Sommige vrouwen ervaren het als in de steek gelaten zijn door hun lijf. Maar hoe nu verder? Samen kunnen we hier naar kijken. 

 

Vaak wordt onderschat wat het traject van behandelingen met een partner of kinderen kan doen. Als partner wil je er zijn voor je geliefde en daarbij ben je geneigd om je eigen wensen en verlangens (tijdelijk) opzij te zetten.

Ook binnen de relatie verandert er het nodige. Aanraken van elkaar wordt vaak op een laag pitje gezet en soms wordt de intimiteit het nooit meer zoals het daarvoor was. Het zijn lastige onderwerpen om over te spreken omdat je elkaar niet wilt kwetsen of er simpelweg de woorden niet voor kan vinden. 

Als partner van een (ex) kankerpatiënt ben je daarom ook welkom in mijn praktijk. Het geeft je de kans om te ontspannen en te voelen wat het ziekbed van je partner met jou doet.

01270556.jpg
bottom of page