Leertherapie

 

gegeven door Paul

“Je kunt een ander niet verder begeleiden

dan waar je zelf bent geweest.”

Ik ben als leertherapeut verbonden aan de opleiding bij Positive Touch - school voor holistische massage en bewustwording. 

In de leertherapie ervaar je hoe holistische massages je helpen in je persoonlijke ontwikkeling. Je gaat aan de slag met thema’s die in jouw leven spelen. Je zult ervaren hoe je lijf, je denken, je voelen en je zíjn, één geheel vormen. Hoe onder fysieke klachten emoties schuil gaan. Die herinneringen weer levend kunnen maken en inzichten geven. En je eigen  energie en kracht gaan voelen en aanspreken om daar anders mee om te gaan in je leven. Daarmee word je ook krachtiger als therapeut en in de begeleiding van andere mensen.

Tijdens mijn eigen opleiding tot holistisch masseur heb ik ervaren hoe raak deze massages je confronteren met jezelf. Met delen van mijzelf die ik zorgvuldig had opgeborgen, waarvan ik me zelfs helemaal niet bewust was. Waar mijn denken me niet kon brengen, heeft mijn lichaam me de weg gewezen. Nog steeds ben ik, bij mezelf en bij anderen, verrast hoe holistische massages je helpen innerlijk te groeien. Dichter bij jezelf te komen. Te worden wie je in wezen bent.

 

Waar ik de opleiding begon voor mezelf, heeft het me laten inzien dat dít is wat ik wil zijn en betekenen voor anderen. Heb ik het roer omgegooid en ben ik gaan werken als massagetherapeut. Ik vind het een voorrecht studenten te mogen begeleiden om dat zelf te gaan ervaren. Om het vuur door te geven, zodat ook jij straks anderen kunt begeleiden als holistisch masseur.

Duursche Waarden.JPG